ВРЮ знайшла порушення присяги у судді, що судив сина Демішкана

Понеділок, 25 квітня 2016, 10:08

ВРЮ встановила порушення присяги в діях судді Баришівського райсуду Київської області Володимира Єременка при винесенні вироку для сина колишнього глави "Укравтодору" Володимира Демішкана Сергія.

Про це сказано в повідомленні прес-служби ВРЮ, передають Українські Новини.

Сергію Демішкану було винесено умовний тюремного строк за причетність до вбивства людини.

Зазначено, що 21 квітня Вища рада юстиції розглянула рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів від 13 березня 2014 року про внесення подання про звільнення судді Єременка за порушення присяги.

ВРЮ встановив, що зазначений суддя допустив грубі порушення норм чинного законодавства й зробив дії, що ганьблять звання судді й викликають сумнів у його об'єктивності, неупередженості й незалежності, у чесності й непідкупності судових органів.

Водночас члени Вищої ради юстиції одноголосно вирішили відмовити у внесенні подання у Верховну Раду про звільнення судді Єременка, тому що минув 3-річний строк притягнення його до відповідальності.

Як повідомлялося, в 2011 році суддя Баришівського райсуду Київської області Єременко засудив Сергія Демішкана, що обвинувачується в навмисному викраденні й убивстві в 2007 році директора авіаційної компанії "Крунк" Василя Кривозуба до умовного тюремного строку.

Співучасники вбивства - Сергій Левченко й Олександр Кудрін - одержали 5 і 7 років реального позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування