Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще два відомі польські політики працюватимуть в Україні

Понеділок, 25 квітня 2016, 14:33

Екс-міністр внутрішніх справ Польщі, екс-воєвода Малопольського воєводства Єжи Міллер і відомий польський журналіст, екс-депутат Сейму Мірослав Чех ввійдуть до групи стратегічних радників в Україні.

Як заявив у понеділок на прес-конференції у Варшаві співголова цієї групи, польський фінансист і реформатор Лешек Бальцерович, таку рекомендацію подав він сам, повідомляє "Укрінформ".

"Моїм заступником буде пан Єжи Міллер, який був моїм співробітником в 1997-2000 роках. Він є одним з найвидатніших чиновників державного рівня", – сказав Бальцерович.

За його словами, Міллер має значний досвід роботи на різних державних посадах і володіє не лише теоретичними, а й практичними знаннями.

Чеха Бальцерович назвав "живим мостом" між Польщею й Україною, оскільки той є етнічним українцем.

За його словами, Міллер і Чех вже перебувають в Україні і діють відповідно до узгодженого плану.

Найважливішою метою своєї роботи в Україні польський реформатор назвав створення групи стратегічних радників, які працюватимуть для української влади – президента, уряду і парламенту.

Водночас він наголосив на важливості того, що група матиме вплив і братиме участь в ухваленні важливих державних рішень "від самого початку".

"Йдеться про те, щоб мати експертний вплив на перші проекти і стратегічні плани. Цю пропозицію було прийнято (українською владою – ред.)", – сказав Бальцерович.

За його словами, першою його пропозицією буде створення команди і програми, "яка має бути конкретною й одночасно зрозумілою".

Він наголосив на необхідності викоренити ту частину української системи, яка потребує виправлення і змін.

"З упевненістю можу сказати, що йдеться про юридично-адміністративне оточення підприємництва, особливо у сфері малого бізнесу. Це вимагатиме швидких кроків, що потребуватимуть якихось агенцій чи інспекцій, якщо виявиться, що йому (малому бізнесу. – ред.) сильно перешкоджають", – додав він.

Бальцерович підкреслив, що в Україні є 1,5 тисячі державних підприємств, які або не діють, а погано функціонують. Необхідним для цього сектора він назвав процес реструктуризації і через певний час – приватизації.

"Треба здійснити аудит законодавства і подивитися, що варто ліквідувати. При цьому ліквідувати треба так, щоб воно не відроджувалося", – сказав Бальцерович.

Як відомо, минулого тижня Бальцерович був призначений представником президента у Кабміні, а також співголовою групи підтримки реформ у Кабміні. Другим співголовою цієї групи став екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування