Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Депутат Коломойського пропонує амністію за злочини бійців АТО

Понеділок, 25 квітня 2016, 14:46

Депутат Андрій Денисенко, близький до Коломойського, пропонує амністувати тих, хто здійснив злочин, будучи учасником АТО.

Відповідний проект "Про амністію осіб, які на момент вчинення злочину приймали участь у проведенні антитерористичної операції" Денисенко подав до Верховної Ради, передає прес-служба депутата.

"СІЗО і тюрми переповнені українськими добровольцями і мобілізованими вояками, система репресує патріотів так само, як учасників Майдану. За "незаконне зберігання зброї", запотиличники сепарам, боротьбу з регіоналами, контрабандою та інші "правопорушення", які так збуджують деякі наші "органи". І саме зараз - як тоді, на Майдані - час звільнити від переслідувань тих, хто став на захист України і не скоїв тяжких злочинів", - заявив він.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що від покарання у вигляді позбавлення волі пропонується звільняти осіб, що не скоїли тяжких або особливо тяжких злочинів.

Автори наголошують на тому, що участь у бойових діях є надзвичайним стресом для людини і через те, що в країні немає налагодженої схеми боротьби з розладами, отриманими в результаті війни, система покарань має бути скорельованою з принципами гуманізму задля якнайшвидшої соціалізації бійців АТО та повернення їх до мирного життя.

Станом на 14:40 цей проект поки не є зареєстрованим на сайті Ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування