ЗМІ: Ющенко має найбільше привілеїв серед екс-чиновників

Понеділок, 25 квітня 2016, 19:42

Третій президент України Віктор Ющенко має найбільше пільг та привілеїв серед колишніх високопосадовців.

Про це йдеться у сюжеті програми "Схеми".

Незважаючи на те, що за інформацією ЗМІ, Віктор Ющенко вже виїхав з будинку в державній Конча-Заспі, на території держдач за ним залишається інший закріплений будинок, за інформацією Держуправління справами, він недобудований.

За даними журналістів, держава надає колишньому президенту 2 машини – Mercedes Benz і Volkswagen та 3 водіїв.

Торік на транспортне обслуговування Віктора Ющенка витратили 179 тисяч гривень.

Згідно з інформацією, 115 тисяч, окрім пенсії, торік пішло за статтею довічного грошового утримання колишнього президента. Ще 323 тисячі 2015 року витратила держава на апарат екс-президента Ющенка – його помічників.

Також за колишнім президентом закріплений кухар, дві покоївки та два офіціанти, але їхніми послугами, за інформацією Держуправління справами, останні 2 роки Віктор Ющенко не користувався.

Усі подібні привілеї надаються Віктору Ющенко завдяки указу екс-президента Віктора Януковича від 12 березня 2010 року – "Про забезпечення, обслуговування та охорону Віктора Ющенка". Цей указ був розсекречений лише півтора року тому.

Колишнім президентам Леоніду Кучмі та Леоніду Кравчуку держава надає менші пільги, наприклад, Леоніду Кучмі надають державний автомобіль Mercedes Benz без водія, утримання якого торік обійшлося державі в 56 тисяч гривень.

Екс-президенту Леоніду Кравчуку з держбюджету 2015 року виділили 301 тисячу гривень на його помічників.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування