У Криму завершилися дебати у справі Меджлісу, чекають на рішення

Вівторок, 26 квітня 2016, 13:53

В анексованому Криму завершилися дебати у суді за позовом про заборону діяльності Меджлісу, судді вийшли в дорадчу кімнату.

Орієнтовний час оголошення рішення суду у даній справі – 14:30, повідомив "Крим.Реалії" один із учасників процесу.

У ході дебатів у Верховному суді Криму виступили позивач – підконтрольна Росії "прокурор Криму" Наталія Поклонська, відповідач – перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял і його представники – адвокат Джеміль Темишев та Еміне Авамілєва.

Також висловилися представники зацікавлених сторін – Мін’юсту й Держкомнацу Криму, підконтрольних Росії. Вони підтримали вимоги адміністративного позивача й просили суд задовольнити позов у повному обсязі.

На засіданні внесли низку уточнень щодо висловленого сторонами у ході дебатів.

Після цього судова колегія в складі трьох суддів вийшла в дорадчу кімнату для ухвалення рішення. 

Напередодні, на засіданні суд долучив до справи рішення так званої "прокурора Криму" Наталі Поклонської про припинення роботи Меджлісу від 13 квітня.

Як відомо, 18 квітня Мін’юст Росії вніс Меджліс кримськотатарського народу в перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких зупинено в РФ "у зв'язку зі вчиненням ними екстремістської діяльності".

Цей крок засудили Україна, низка міжнародних організацій і правозахисників. Кримські татари вважають це переслідуванням і обмеженням прав корінного народу Криму.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що питання про заборону діяльності Меджлісу кримських татар на півострові є "внутрішньоросійським питанням", і Росія не збирається дослухатися до "рекомендацій" ззовні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...