Директору української бібліотеки в Москві продовжили домашній арешт

Вівторок, 26 квітня 2016, 16:01

Пресненський суд Москви у вівторок продовжив термін домашнього арешту директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної, яку звинувачують в екстремізмі та розтраті.

Про це повідомляє ТАСС.

"Клопотання слідчого задовольнити, продовжити щодо Шаріної запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 29 липня", – йдеться в постанові суду.

Приймаючи рішення, суд погодився з позицією слідчого про відсутність підстав для пом'якшення їй запобіжного заходу.

Шаріна звинувачується за ст. 282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності). На початку квітня їй також було додано звинувачення за ч. 4 ст. 160 КК РФ (привласнення або розтрата, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі).

Шаріній закидають те, що в 2011-2015 роках вона в порушення закону "Про протидію екстремістській діяльності" поширювала серед відвідувачів бібліотеки книги, які російська влада вважає екстремістськими.

Зокрема, мова йде про книгу Дмитра Корчинського "Війна у натовпі", видану у 1999 році видавництвом "Амадей" у Києві, визнану екстремістською Міщанським судом Москви 14 березня 2013 року і включену в реєстр Мін'юсту Росії.

Як вважає слідство, раніше Шаріна витрачала на свій захист гроші, призначені для виплати юристам бібліотеки.

Як відомо, 28 жовтня 2015 року затримали Шаріну, після того, як слідчі "знайшли" в бібліотеці під час обшуку "екстремістську літературу"

30 жовтня Шаріну помістили під домашній арешт. 

5 квітня російське слідство пред'явило Шаріній нове звинувачення за статтею "розтрата".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...