Делегатам конференції прокурорів диктували, кого обирати – ЗМІ

Середа, 27 квітня 2016, 11:51

Делегати всеукраїнської конференції прокурорів перед вечірнім закритим таємним голосуванням 26 квітня отримали смс-повідомлення із вказівками, за кого слід голосувати.

Про це повідомляє "Громадське" із посиланням на свої джерела, які беруть участь у всеукраїнській конференції прокурорів.

У повідомленнях вказані такі прізвища: "Необхідно обрати до КДКП: 1.Стойко А.В.-Кіровогр.обл. 2.Кравченко Є.Г.-Вінницька обл. 3.Фреїшин Ю.М.-Іваноф. обл. 4.Палінчак О.М.-Закарпат. обл. 5.Мельничук А.В.-ГПУ"

Водночас, як повідомляють Українські новини, у 2 тур виборів у члени Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокуратури пройшли 10 кандидатів. Найбільшу кількість голосів делегатів Всеукраїнської конференції прокурорів одержали Євген Кравченко, Артем Мельничук, Юрій Фреїшин, Алла Стойко.

До складу комісії входить 11 осіб: п’ятьох делегує конференція прокурорів, трьох — Уповноважений з прав людини, двох — юридичні виші, ще одного — з’їзд адвокатів.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія починає працювати, якщо до її складу призначено не менше 9 осіб. Термін повноважень членів комісії — три роки без права переобрання.

КДК добирає кандидатів на прокурорські посади, бере участь у їхньому переведенні. Також вона розглядає дисциплінарні скарги, наслідком чого може бути стягнення або звільнення з роботи будь-якого прокурора, окрім Генерального. Він призначається парламентом за поданням президента.

Як відомо, 26 квітня у Києві розпочала роботу перша Всеукраїнська конференція прокурорів. Головою президії обрали прокурора Кіровоградської області Анатолія Коваленка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування