Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа про тиск на Абромавічуса пішла до суду

Середа, 27 квітня 2016, 13:44

Антикорупційна прокуратура спрямувала до суду звинувачувальний акт щодо ймовірного тиску в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз Україна" Андрія Пасішника на Айвараса Абромавічуса в часи його роботи міністром економічного розвитку.

Як повідомляє Генпрокуратура, 25 квітня до Солом’янського районного суду Києва Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою направлено звинувачувальний акт щодо вчинення Пасішником правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального кодексу.

Досудове розслідування встановило, що Пасішник впродовж січня-лютого 2016 року здійснював незаконний вплив на члена Кабінету міністрів – міністра економічного розвитку і торгівлі Абромавічуса з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків, домогтися прийняття "незаконного рішення", просуваючи себе у заступники міністра.

"Вперше в Україні за результатами досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ст. 344 (втручання у діяльність державного діяча) Кримінального кодексу України, обвинувальний акт направлено до суду", - зазначає ГПУ.

28 березня детективи Національного антикорупційного бюро за дорученням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили Пасішнику про завершення досудового розслідування та надання доступу до його матеріалів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...