ППО Придністров'я приведена в бойову готовність

Четвер, 28 квітня 2016, 00:37

Міноборони невизнаної республіки Придністров'я привело в бойову готовність засоби ППО за розпорядженням т.зв. президента Євгена Шевчука.

Про це повідомляє прес-служба військового відомства невизнаної республіки, передає Інтерфакс-Україна.

"У зв'язку з безперервними порушеннями повітряного кордону ПМР літальним апаратом іноземної держави і з метою припинення несанкціонованих польотів підрозділи ППО збройних сил ПМР приведені в повну бойову готовність і виведені на вогневі позиції для посилення чергових сил і засобів", - йдеться в повідомленні.

Приводом для такого рішення стали польоти над територією регіону з 4 по 27 квітня румунського літака типу Diamond DA-42 Twin Star.

"Літак на досить низькій висоті пролітав над містами Рибниця, Дубоссари, Григоріополь і Слободзейським районом. Ми можемо припустити, що дана аерофотозйомка, яка проходила в зоні безпеки, має подвійне призначення: як цивільне, так і військове", - зазначив співголова ОКК.

Він також поінформував Шевчука, що придністровська сторона ініціювала проведення екстреного засідання ОКК, де сторони обмінялися думками.

"В результаті кінцева мета не була досягнута, і Молдова в односторонньому порядку продовжувала здійснювати санкціонування даних польотів над територією зони безпеки, в тому числі над територією Придністров'я", - підкреслив Бєляков.

Також в рамках наради, йшлося про концентрацію додаткових сил на кордоні з Придністров'ям з боку України і перебазування в Румунію американських винищувачів нового покоління F-22 Raptor.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...