США занепокоєні можливістю розгортання ядерної зброї в Криму

Четвер, 28 квітня 2016, 03:34

Адміністрація США висловлює стурбованість у зв'язку з можливістю розгортання елементів російського ядерного потенціалу в окупованому РФ Криму, втім поки не має документальних підтверджень такої активності.

Про це повідомила заступник держсекретаря США з питань контролю над озброєнням та міжнародної безпеки Роуз Геттемюллер, пише Укрінформ.

"Ми постійно висловлюємо наше занепокоєння щодо коментарів російських посадовців та експертів про повернення елементів ядерного потенціалу в Крим", - зауважила заступник глави Держдепартаменту США під час пам'ятних заходів зі вшанування 30-ї річниці трагедії на ЧАЕС у Посольстві України в Вашингтоні.

"Ми вважаємо, що це суперечить важливим зобов'язанням, підписаним Росією, Сполученими Штатами, Великобританією, Францією і в решті-решт Китаєм щодо забезпечення безпеки України. І тому питання ядерного потенціалу (в Криму) в цьому контексті є кроком назад", - підкреслила американський високопосадовець.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи володіє офіційний Вашингтон інформацією, яка могла би підтвердити розгортання елементів ядерної зброї на півострові, Геттемюллер зауважила, що таких даних наразі немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування