Печерський суд дозволив затримати командувача ЧФ РФ

Четвер, 28 квітня 2016, 10:59

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Головної військової прокуратури та надав дозвіл на затримання командувача Чорноморським Флотом Росії Олександра Вітка.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

У відомстві нагадали, що Головна військова прокуратура 18 квітня оголосила про підозру Вітку у вчиненні низки тяжких злочинів проти України та вручила повістку про явку до слідчого органу на 25 квітня.

"Оскільки підозрюваний у вказаний термін не з’явився, Головна військова прокуратура звернулася до суду із клопотанням про надання дозволу на затримання Вітка з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - зазначили у ГПУ.

"26 квітня у зв’язку з переховуванням Вітка від органів слідства з метою ухилення від кримінальної відповідальності, постановою прокурора оголошено розшук підозрюваного, проведення якого доручено Департаменту карного розшуку Нацполіції", - додали у відомстві.

Як відомо, прес-служба Чорноморського флоту Росії заявила, що Олександр Вітко не отримував від української прокуратури жодних листів із звинуваченнями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News