Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму відправили до суду першу справу "Хізб ут-Тахрір"

Четвер, 28 квітня 2016, 15:43

Окупаційний прокурор Севастополя Ігор Шевченко затвердив обвинувальний висновок у справі проти нібито організатора і членів осередку терористичної організації.

Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

"Встановлено, що четверо жителів Севастополя, будучи активними членами організації "Партія ісламського визволення" (Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі"), шляхом войовничої пропаганди ісламізму, що поєднується з нетерпимістю до інших релігій, активного вербування прихильників, організували на території міста Севастополя діяльність осередку цієї організації і брали активну участь в її діяльності", – сказано в повідомленні.

Кримінальну справу направлено у Північно-Кавказький окружний військовий суд для розгляду по суті. Вказується, що підозрювані перебувають під вартою.

Окупаційна прокуратура не називає імен затриманих.

Як відомо, у цій справі проходять кілька людей, більшість з яких – кримські татари, які були затримані в кілька етапів.

Так, 23 січня 2015 роки були затримані Руслан Зейтуллаєв, Нурі Примов, Рустем Ваітов, Ферат Сайфуллаєв.

11 лютого пройшли обшуки в будинках кримських татар, було затримано 12 осіб, після допитів більшість відпустили. Пізніше окупаційний прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила про затримання 4 осіб в рамках кримінальної справи за фактом діяльності "терористичної організації "Хізб ут-Тахрір".

12 лютого для чотирьох затриманих – Емір-Усеіна Куку, Енвера Бекірова, Мусліма Алієва і Вадима Сірука – суд обрав запобіжний захід арешт до 8 квітня. За словами Курбединова, слідство не надало жодних доказів, що підтверджують звинувачення на адресу кримчан.

У квітні по цій справі затримали ще двох кримських татар – 23-24 років: Рефата Алімова та Арсена Джепарова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...