Мін'юст РФ стверджує, що Савченко отримала документи для повернення

Четвер, 28 квітня 2016, 20:19
Мін'юст РФ стверджує, що Савченко отримала документи для повернення

У міністерстві юстиції Росії стверджують, що засудженій в РФ українці Надії Савченко передали декларацію, необхідну для передачі її в Україну.

Про це у четвер пише російське агентство ТАСС, з посиланням на відповідь російського відомства.

Як вказано у повідомленні, ця декларація "необхідна для вирішення питання про її передачу на батьківщину для подальшого відбування покарання".

Водночас, у Мін'юсті Росії уточнили, що запит Мін'юсту України про надання документів для видачі Савченко розглядається.

"В даний час розглядається запит Мін'юсту України від 19 квітня 2016 року, що надійшов до Мін'юсту Росії по факсимільному зв'язку,  про надання на підставі статті 6 Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року документів, необхідних для розгляду питання передачі засудженої Савченко Н.В. до України для подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі", - зазначили у відомстві.

При цьому в російському відомстві зауважили, що "терміни розгляду запитів компетентних органів держав-учасників Конвенції не регламентовані цим міжнародним договором".

Як відомо, у четвер захисники Савченко, засудженої на 22 років колонії за начебто вбивство російських журналістів, не підтвердили інформацію про те, що вона отримала документи для передачі в Україну.

Про певні документи, які передали Надії, повідомила раніше сестра Савченко Віра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування