Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Москаль: Закарпаття нарешті декомунізоване

П'ятниця, 29 квітня 2016, 06:17

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що Закарпаття повністю декомунізоване.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Закарпаття нарешті декомунізоване: всі Леніни, Дзержинські, Кірови, Комсомольські, Жовтневі викинуті на смітник історії. Замість них з’явилися вулиці не тільки Джона Леннона чи Енді Воргола. Область стала єдиною в Україні, в якій "декомунізовані" вулиці перейменовані на честь усіх загиблих на Донбасі героїв", - написав Москаль.

При цьому він зазначив, що "є маса людей, які протестують проти цього".

За словами Москаля, в селищі Великий Березний вулиця Івана Локоти (комуністичний діяч чехословацького періоду) була перейменована на вулицю бійця АТО Василя Наливайко. Однак після цього Москаль отримав десятки листів від місцевих жителів, які вимагали повернути стару назву.

Також він навів приклад, що розпорядився перейменувати дві вулиці в селі Клячаново Мукачівського району на честь бійців АТО, проте сільрада дане розпорядження не виконала. Москаль зазначив, що оскаржить рішення сільради в суді, так як воно є незаконним.

"Однак ці приклади показують, як глибоко в'їлася комуністична пропаганда в свідомість закарпатців, і наскільки вони далекі від того, що відбувається на Донбасі", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування