Одеська трагедія: суд продовжив арешт обвинуваченим до літа

П'ятниця, 29 квітня 2016, 14:08

Одеський суд в черговий раз продовжив термін утримання під вартою обвинуваченим у кримінальному провадженні за фактом зіткнень 2 травня 2014 року в Одесі в частині подій на Грецькій площі.

Про це стало відомо в п'ятницю, пишуть "Новини Одеси".

Як повідомляється, обвинувачений Євген Мефьодов залишиться за гратами ще на 30 днів, до 29 травня, а Сергій Долженков, Максим Сакауов, Вдаліслав Романюк та Сергій Корчинський - до 28 червня.

Судді відзначили, що таке рішення було прийнято через "ризики, що зберігаються" - можливого втечі заарештованих, вчинення ними нових правопорушень і т.д.

При цьому, в знак протесту проти такого рішення Сакауов оголосив голодування.

Як відомо, на початку квітня про початок голодування оголосив обвинувачений в справі громадянин Росії Євген Мефьодов, який в грудні 2015 року прямо в суді порізав собі руку, через те, що суд не випустив його під заставу.

Малиновський районний суд Одеси розглядає одну з найбільш резонансних справ по подіях 2 травня 2014 року в Одесі в частині подій на Грецькій площі. Розгляд справи неодноразово переносився через неготовність боку звинувачення надати докази у справі щодо одного з обвинувачених - росіянина Євгена Мефьодова.

2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинуло 48 осіб і понад 200 було поранено.

Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок.

Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування