Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Сторона РФ не піднімала в Мінську питання припинення АТО – джерело

П'ятниця, 29 квітня 2016, 19:54

Під час зустрічі переговорної групи в Мінську в п'ятницю російська сторона не піднімала питання про припинення антитерористичної операції.

Про це "Українській правді" повідомили джерела близькі до ОБСЄ, коментуючи слова представника РФ в контактній групі по Україні Бориса Гризлова.

"Офіційної заяви щодо проведення АТО на Донбасі не було", - сказав співрозмовник УП.

Раніше за підсумками зустрічі в Мінську контактної групи по врегулюванню ситуації на Україні Гризлов заявив журналістам, що проведення виборів на Донбасі неможливе в умовах військової операції.

"Вибори (на Донбасі) повинні проводитися за стандартами ОБСЄ. А дотримання цих стандартів, очевидно, неможливе в умовах так званої антитерористичної операції. Отже, цей режим маэ бути скасований, як і економічна блокада південно-східного Донбасу. Не можна одночасно проводити АТО і займатися політичним врегулюванням", - цитували Гризлова РИА Новости.

Як повідомлялося, 29 квітня тристороння контактна група в Мінську погодила дотримання повного режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят.

Учасники контактної групи домовилися, що відповідні розпорядження про дотримання режиму припинення вогню будуть доведені до всіх відповідальних осіб на місцях.

У той же час на засіданні гуманітарної підгрупи не вдалося досягти домовленості про обмін полоненими.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування