Новий генпрокурор буде наступного пленарного тижня - Порошенко

Неділя, 3 квітня 2016, 19:55

Президент Петро Порошенко висловив упевненість, що кандидатура нового генпрокурора буде підтримана у парламенті наступного пленарного тижня.

Про це Порошенко заявив ввечері 3 квітня в інтерв'ю українським телеканалам.

При цьому президент продемонстрував підписаний наказ про звільнення з посади Генпрокурора Віктора Шокіна. 

"Я відкриваю необхідні консультації з парламентськими фракціями щодо кандидатури нового Генпрокурора, впевнений, що наступного пленарного тижня - не маємо затягувати - країна повинна отримати нового Генпрокурора. Наголошую, він має бути чеснм і принциповим", - додав Порошенко. 

При цьому президент висловив упевненість у тому, що новий генпрокурор "зможе забезпечити глибинне реформування прокуратури". 

"Ми розпочали цей процес", - зауважив Порошенко і нагадав про створення Держбюро розслідувань, спеціалізованої антикорупційної прокуратури та майбутнє створення Генеральної інспекції та служби внутрішньої безпеки ГПУ. 

Як відомо, Верховна Рада підтримала відставку Віктора Шокіна 29 березня. Перед цим Шокін звільнив свого заступника, реформатора Давида Сакварелідзе. Цьому передував тривалий конфлікт між обома чиновниками. Сакварелідзе стверджував, що Шокін, зокрема, перешкоджає розслідувати справу "діамантових прокурорів".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування