В Одесі обмежили акції на 2 травня. На Куликовому полі готуються

Субота, 30 квітня 2016, 12:35
В Одесі обмежили акції на 2 травня. На Куликовому полі готуються
Думская

Одеський окружний адміністративний суд заборонив проводити масові заходи на Думській площі в Одесі 2 травня і використовувати спецзасоби на мітингах.

29 квітня суд частково задовольнив відповідний адміністративний позов Виконавчого комітету Одеської міської ради, повідомляється на сайті суду

Суд ухвалив заборонити одеській міській ветеранській організації "Військовий меморіал", відповідальній особі за проведення масового заходу Стоянову П.С. та відповідальній особі за проведення масового заходу Федорко Р.В. проведення масових заходів, а також використання спецзасобів 2 травня 2016 року за адресою Одеса, площа Думська, 1.

Виконком аргументував прохання заборонити їхні акції біля мерії з 2 до 10 травня тим, що у ЗМІ та соцмережах "виявлено розповсюдження прямих закликів до насильства, порушення громадського порядку, знищення суспільного майна".

"При цьому із повідомлень одного із організаторів про акцію вбачається, що дана акція прямо пов’язана з подіями дворічної давнини, і містить заклики здійснити своєрідне повторення подій, однак вже на Думській площі у м. Одесі. Крім того, один із організаторів повідомив про наміри використання спецзасобів на акціях протесту", - зазначається у повідомленні.

Суд врахував, що 2 травня правоохоронні органи будуть задіяні в Одесі на Куликовому полі, оскільки там проводитимуться мирні акції, – а це може значно ускладнити одночасне забезпечення правопорядку в різних місцях міста.

Суд також констатував, що 2 травня в Одесі оголошено днем вшанування пам’яті загиблих внаслідок трагічних подій, які відбулися 2 травня 2014 року, тому рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів.

"Заяви, які подані відповідачами на проведення акцій та мітингу саме 2 травня свідчать про умисне створення небезпеки для громадськості, оскільки вказані заходи співпадають з днем пам’яті загиблих внаслідок трагічних подій", - йдеться у повідомленні.

Суд також зазначив, що використання спеціальних засобів можливе для охорони громадського порядку і громадської безпеки, боротьби зі злочинністю, але "не є атрибутом акції протесту та може спровокувати негативні наслідки для її учасників".

В інтересах національної безпеки, забезпечення правопорядку, запобігання вчиненню злочинів, правопорушень, а також для охорони здоров’я і прав одеситів суд заборонив зібрання, організовані Федорком і Стояновим.

Між тим, на Куликовому полі 30 квітня відбувся огляд підрозділів Нацгвардії й поліції, які будуть забезпечувати правопорядок у місті на травневі свята.

Як передає кореспондент "Думской", на площі вишикувалися близько півтора тисяч бійців Нацгвардії, включаючи "азовців", і бронетехніка.

400 військовослужбовців Національної гвардії забезпечуватимуть правопорядок в Одесі. Додатково, на випадок ускладнення обстановки та нештатних ситуацій, створено потужні резерви, які залучать для стабілізації обстановки в разі потреби, повідомляє Нацгвардія.

Всього до охорони громадського порядку під час травневих свят в Одесі планують залучити близько 2500 правоохоронців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...