Тука пожалівся на те, як система опирається реформам

Субота, 30 квітня 2016, 14:11
Тука пожалівся на те, як система опирається реформам

Георгій Тука, звільнений із посади керівника Луганської області, відзначає спротив системи змінам, але планує далі гуртувати однодумців.

Про це він написав у Facebook

"По-перше, хочу щиро подякувати всім за підтримку під час роботи! Цілком припускаю, що допускав якісь помилки. Але, все робив щиро і відверто", - зазначив Тука.

"Не очікував, що Система буде чинити такий опір", - зізнався він.

У коментарях Тука уточнив: "Система" – це люди й взаємини між ними. За 25 років у країні створилися умови, коли більшість чиновників працювали на свою кишеню".

"Це привело до того, що, наприклад, бажаючи навести лад у окремому сегменті (наприклад - охорона здоров'я), ви отримуєте опір з усіх боків – усі інші, розуміючи, що й до них дійде черга, включаються в боротьбу проти реформ. Причому, на всіх рівнях – із нижнього до верхнього", - зазначив Тука.

"У цьому, по-моєму, і полягає те, що я називаю "системою". У неї залучені службовці усіх гілок влади, у тому числі – правоохоронці. Тому я так ціную тих людей, які дозволили мені сформувати "команду". На жаль, закінчити процес не встиг – дуже непросто знайти охочих жити по-іншому", - додав він.

Водночас Тука переконаний, що своїм прикладом він показав: "цілком можливо займати високі посади і не красти при цьому".

"Життя триває! Роботи дуже багато попереду. Розраховую на вашу підтримку і далі!", - написав Тука.

"Пару днів хочу відпочити з родиною і, після свят планую провести зустріч з волонтерами", - повідомив він.

Як відомо, 29 квітня президент Петро Порошенко відправив Туку у відставку з посади керівника Луганської обласної цивільно-військової адміністрації.

Згодом стало відомо, що Туку призначено заступником міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Тука – відомий волонтер. Він очолив Луганську область після звільнення Сергія Тарути. Замість Туки Луганщину довірили Юрію Гарбузу – депутату від БПП, обраному по "мажоритарці" в Луганській області.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News