У Москві затримали чотирьох активістів у масках Путіна

Субота, 30 квітня 2016, 19:27

У Москві на Красній площі та на вул.Нікольській співробітники поліції затримали чотирьох активістів, які гуляли у масках, схожих на президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомляє ОВД-Інфо, зокрема на Красній площі було затримано Юрія Мерзлова та Олександра Ференца.

У Мерзлова і Ференца також на футболках був напис "Не боюся 212,1". За словами очевидців, активістів посадили в патрульну поліцейську машину і відвезли у невідомому напрямку.

Згодом на Нікольській вулиці поліцейські затримали ще двох активістів - Романа Рословцева і Василя Недопьокіна. 

Усіх активістів було доправлено до ОВС "Китай-город". Зв'язку із затриманими не було.

Пізніше стало відомо, що 4 затриманих відпустили з ОВС. 

Як повідомив Роман Рословцев, на нього склали протокол за ч. 5 ст. 20.2 КоАП (порушення учасником публічного заходу встановленого порядку його проведення).

За його словами, співробітники поліції вказали, що його порушення виразилося у тому, що під час одиночного пікету на Нікольській вулиці він насправді був не один. Про те, хто був другим учасником акції, нічого не зазначено.

На затриманих Юрія Мерзлова, Олександра Ференца і Василя Недопьокіна також склали протоколи за ч. 5 ст. 20.2 КоАП, їх звинувачують у порушенні правил пікетування на Красній площі, де для проведення публічного заходу потрібно дотримати певну процедуру узгодження.

Активісти виступили проти введеної в Кримінальний кодекс влітку 2012 року статті 212.1, яка передбачає покарання до 5 років позбавлення волі за "неодноразові" порушення за статтею 20.2 КоАП. Перший вирок за новою кримінальною статтею було винесено у грудні 2015 року відносно московського активіста Ільдара Дадіна.

Раніше у Тверському районному суді пройшли слухання по трьох адміністративних справах щодо активіста Романа Рословцева і ще одне - стосовно Юрія Мерзлова. У двох процесах суд постановив оштрафувати Рословцева за прогулянки у масці Путіна у сумі 15 000 рублів за кожен епізод (пікети 7 квітня і 20 квітня), а маску Путіна знищити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування