Порошенко підніме питання збройної місії ОБСЄ в зоні АТО на найближчих переговорах

Понеділок, 4 квітня 2016, 02:01

Президент України Петро Порошенко має намір обговорити розміщення поліцейської місії ОБСЄ в зоні проведення антитерористичної операції на найближчих переговорах в "нормандському форматі".

Про це глава держави заявив в інтерв'ю українським телеканалам, пише ЛІГА.net.

"Я звернувся до керівництва Німеччини, найближчим часом збираюся підняти це в переговорах в нормандському форматі. Поліцейські озброєні підрозділи ОБСЄ повинні гарантувати підготовку до виборів, проведення виборів і режим передачі влади обраному за українським законодавством на вільних, прозорих і демократичних виборах керівництву, з яким ми будемо мати справу", - сказав президент.

"Всі, хто сьогодні несуть безпосередню відповідальність, повинні бути разом з російськими військами виведені в Російську Федерацію", - додав він.

За словами Порошенка, сьогодні погоджено концепцію виборчого законодавства, яка повинна відповідати українським законам і критеріям ОБСЄ.

"Ми не дамо Росії створити імідж в світі, нібито обидві сторони винні в невиконанні мінських угоді. Це неправда і це доведено до всієї проукраїнської світової коаліції", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування