Прокурором Одещини залишиться Стоянов - Куценко

Понеділок, 4 квітня 2016, 08:29
Прокурором Одещини залишиться Стоянов - Куценко

Генеральна прокуратура не бачить причин для звільнення Миколи Стоянова з посади прокурора Одеської області.

Про це прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко повідомив "Українським новинам".

"Будь-які підстави для цього відсутні. Він виконує свої обов'язки згідно з рішенням суду, який його поновив на посаді", - сказав він.

За словами Куценка, призначивши Стоянова, Генпрокуратура просто виконала рішення суду про поновлення його на посаді.

Водночас, джерело в органах прокуратури повідомило, що Стоянова законно призначено на цю посаду й прокуратура не оскаржуватиме рішення суду про поновлення його на посаді.

Як відомо, 29 березня Віктор Шокін, перед зняттям його з посади генпрокурора, звільнив Давида Сакварелідзе з посади.заступника генерального прокурора - прокурора Одеської області. 

Того ж дня Шокін призначив Стоянова прокурором Одеської області - на виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду.

В Одесі мітингували проти повернення Стоянова в прокуратуру.

Стоянова призначали прокурором Одеської області у 2014 році. До цього він працював на різних посадах в органах прокуратури. 7 липня 2014 року тодішній генпрокурор Віталій Ярема заявив, що Стоянов написав заяву про звільнення.

Пізніше Стоянов оскаржив своє звільнення в суді.

Саме він у 2010 році закрив справу проти одіозного лідера проросійської партії "Родина" Ігоря Маркова, яку згодом поновлювала ГПУ.

Стоянова вважають людиною колишнього генпрокурора Святослава Піскуна. ЗМІ звинувачували його в організації корупційних схем. 

За даними одеського видання "Думская", Стоянов володіє автопарком з 8 дорогих авто, нерухомістю в Одесі, Миколаєві та Іспанії, чотирма ресторанами в Одесі, а також має мисливські угіддя під Києвом та Одесою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування