Липецьку Roshen можуть продати в найближчі місяці - радник корпорації

Понеділок, 4 квітня 2016, 10:43
Липецьку Roshen можуть продати в найближчі місяці - радник корпорації

Липецька фабрика корпорації Roshen може бути продана в найближчі кілька місяців.

Про це повідомляється в коментарі для "Центру з дослідження корупції та організованої злочинності" Макара Пасенюка - керуючого директора ІГ ICU, яка виступає одним з фінансових радників з продажу корпорації, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, економічна і політична ситуації в Україні за останні 18 місяців ускладнили можливість продажу Roshen Group. Приплив іноземного капіталу в Україну скоротився з 10 млрд дол в 2007 році до 0,8 млрд дол в 2015 році.

Фінансові радники пропонували різні варіанти, щоб прискорити процес продажу компанії, в тому числі можливість продажу російських і українських активів окремо.

В результаті клієнт прийняв рішення передати свою частку в корпорації в незалежний "сліпий" траст (blind trust), щоб дистанціювати себе від бізнесу в зрозумілий для західного співтовариства спосіб.

"Це не означає, що продаж Roshen зупинився... На даний момент є прогрес в переговорах з продажу активів Roshen в Росії і можливо угода буде завершена в найближчі кілька місяців, на жаль, є багато непередбачених подій в майбутньому", - говориться в коментарі Пасенюка.

Крім того, як стало відомо, президент Петро Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію своїх активів Roshen, створивши для цього три офшорні компанії.

Як відомо, у січні 2016 року Петро Порошенко заявив, що передав свою частку "Рошен" у незалежний "сліпий" траст під управлінням іноземного банку.

"Я цього року підписав договір про передачу моєї частки в "Рошені" у незалежний траст, який заснований на моделі "blind trust". Згідно з провідними міжнародними стандартами та в повній відповідності до законодавства України", - заявив Порошенко. 

"Згідно з цим договором, жодна моя вказівка, не має юридичної сили. В якості управителя цього трасту призначений респектабельний іноземний банк першої категорії, який буде володіти, контролювати і управляти активами", - додав він. 

В Адміністрації президента не змогли назвати "Українській правді" банк, який управлятиме "сліпим трастом".

Сліпий траст – це система відносин, у якій довірчим власникам заборонено надавати бенефіціарам будь-яку інформацію про управління капіталами трасту.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування