Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС РФ кажуть, що питання обміну Савченко зі США не обговорюють

Понеділок, 4 квітня 2016, 11:33

У МЗС РФ заявляють, що питання обміну української льотчиці Надії Савченко, засудженої до 22 років колонії загального режиму, не є предметом діалогу з США.

Про це заявив в інтерв'ю РИА Новости заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков.

"Вирок Савченко винесено. Ми виходимо з того, що питання щодо визнання її винуватості повністю закрито. Тепер мова йде про те, що їй треба відбувати термін призначеного покарання за скоєний злочин", - зазначив Рябков.

"Всупереч численним спекуляціям про якісь обміни або схеми, які можуть привести до її звільнення, заявляю абсолютно відповідально, що це не є предметом нашого діалогу зі США".

За словами Рябкова, "в ході останніх контактів, в тому числі на найвищому рівні під час перебування в Росії держсекретаря США Джона Керрі і в подальшому, ніякі варіанти обміну Савченко на кого б то не було не обговорювалися".

"Є два колишніх російських військовослужбовців, які чекають на суд у Києві, Александров і Єрофеєв. Тут те ж саме: ніякого обміну думками з американцями щодо звільнення Савченко під гарантії звільнення або передачі цих наших громадян не було. І, в принципі, ми вважаємо, що подібні спекуляції не допомагають справі", - додав Рябков.

Як відомо, Донецький суд Ростовської області РФ засудив Надію Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч рублів.

Захист українки заявляв, що не подаватиме апеляцію. Савченко заявила, що 6 квітня відновить сухе голодування на знак протесту проти незаконного засудження.

Президент Петро Порошенко заявив про готовність обміняти Савченко на двох полонених російських ГРУшників Александрова і Єрофеєва.

Також у російських ЗМІ з'являлася інформація, що Москва нібито веде консультації щодо обміну Савченко на групу росіян, у тому числі засуджених до різних термінів у США.

Американська сторона в свою чергу заявила, що у Вашингтоні не розглядають можливість обміну Савченко на росіян, які відбувають покарання в США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...