У двох країнах вже взялися за фігурантів "офшорного скандалу"

Понеділок, 4 квітня 2016, 12:40

Податкові адміністрації Австралії і Нової Зеландії повідомили, що негайно почали розслідування відносно клієнтів панамської юридичної фірми, яка опинилася в центрі скандалу про ймовірне ухилення від податків.

Про це в понеділок повідомляє Reuters.

Австралійське податкове управління повідомило, що почало розслідування відносно більш ніж 800 багатих клієнтів Mossack Fonseca.

"В даний час ми ідентифікували понад 800 платників податків і тепер пов'язуємо більш ніж 120 із них з постачальником офшорних послуг, що базуються в Гонконгу", - повідомило управління.

Глава податкового управління Майкл Кренстон повідомив, що його відомство співпрацює з поліцією, Австралійською комісією з злочинності і антивідмивним регулятором AUSTRAC продовжуючи вивчати опублікований витік.

Податкове агентство Нової Зеландії повідомило, що "щільно працює" зі своїми партнерами щодо податкових угод, щоб отримати повні деталі щодо будь-якого новозеландського податкового резидента, який може бути залучений у домовленості, втілені зусиллями Mossack Fonseca.

Як відомо, опубліковане напередодні розслідування, розпочате Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ), стосується деталей тіньових операцій на мільярди доларів, проведених через незліченні офшорні рахунки.

Витік включає понад 11,5 мільйона документів з архіву юридичної фірми Mossack Fonseca, що базується в податковій гавані Панами, і проливає світло на деталі, що стосуються сотень тисяч її клієнтів в безлічі юрисдикцій.

Розслідування, що стало відомим в ЗМІ як "Панамські папери", стосується періоду майже 40 років, з 1977-го до грудня минулого року і, як стверджується, вказує, що деякі компанії, зареєстровані в офшорах, імовірно використовувалися для відмивання грошей, торгівлі зброєю і наркотиками, а також ухилення від податків.

Зокрема зазначалося, що документи вказують на мережу секретних офшорних угод і кредитів обсягом $ 2 мільярди, які проводилися в інтересах близьких друзів президента Росії Володимира Путіна.

Кремль поки ніяк не прокоментував цю інформацію.

Глава Mossack Fonseca Рамон Фонсека в свою чергу, відкинув будь-які порушення, хоча повідомив, що його фірма постраждала від витоку даних з її архіву.

"Ми присвячуємо свою діяльність створенню законних структур, які продаємо посередникам, таким як банки, юридичні, бухгалтерські та трастові компанії, і у тих є власні клієнти, про які нам нічого не відомо", - сказав Фонсека, який до березня був високопоставленим панамським чиновником.

Він назвав цю подію "міжнародною кампанією" проти конфіденційності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:31
Загибель помічника Залужного: офіцеру оголосили підозру у вбивстві з необережності
11:27
фотоМіністр освіти розповів про НУШ, експерименти з вишами і відмову від ступеня – інтерв’ю
11:26
фотоНаводила авіабомби на Сумщину: СБУ затримала агентку ФСБ
11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
Усі новини...