Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сурков: Захарченко і Плотницький залишаться на посадах до 2018

Понеділок, 4 квітня 2016, 12:49

"Сірий кардинал" Путіна Владислав Сурков вважає, що ватажки так званих "ДНР" і ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький пропрацюють на своїх посадах до закінчення строку повноважень у 2018 році.

Про це "РИА Новостям" заявив російський політолог Олексій Чеснаков, який був присутній на зустрічі Суркова з експертами.

"Захарченко і Плотницький отримали свій мандат глав республік на прямих всенародних виборах. Термін їхніх повноважень закінчується лише у 2018 році. До закінчення цього терміну вони точно будуть працювати. Більш того, судячи з даних соціологічних опитувань, діючі глави ДНР і ЛНР очевидно можуть поставити питання про переобрання на другий термін", – передав він слова Суркова.

Таким чином він відреагував на ідеї про інтеграцію Донбасу в Україну, які прозвучали останнім часом. Зокрема, звучали пропозиції призначити губернаторами Донецької та Луганської областей, в тому числі окупованих територій, Ріната Ахметова і Юрія Бойка відповідно.

Крім того, "Опозиційний блок" зареєстрував у Раді законопроект про створення "Міжобласного територіального об'єднання "Донбас" і особливий спосіб управління ним.

Ці варіанти Чеснаков назвав "вкиданням" і "способом підтримки інформаційного шуму" з метою відволікти увагу від реального процесу мирного врегулювання і невиконання Україною Мінських угод".

"Це добре розуміють в російському керівництві. Позиція Москви незмінна — Мінські угоди необхідно виконувати по суті, а не намагатися замінити домовленості глав держав "нормандської четвірки" різного роду порошенківськими фантазіями", – заявив Чеснаков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування