США прокоментували "панамський витік" Порошенка

Вівторок, 5 квітня 2016, 01:30

У Білому домі вважають передчасним робити висновки з даних про ймовірну участь українського президента Петра Порошенка в офшорних схемах, що містяться в "панамських документах".

Про це заявив представник Білого дому Джош Ернест, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не можу коментувати жодні конкретні звинувачення, викладені в цих документах, враховуючи великий обсяг інформації. Я думаю, не варто робити поспішних висновків", - сказав він.

"Вірно також і те, що президент Порошенко продемонстрував прихильність впровадженню в Україні цілого ряду реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією", - підкреслив Ернест.

Ернест в той же час відмовився прокоментувати викладені в "панамських документах" дані про передбачувані фінансові махінації, в тому числі що стосуються Росії, і закликав до прозорості у світовій фінансовій системі.

"Можу сказати, що США активно виступають за підвищення прозорості міжнародної фінансової системи і працюють в сфері боротьби проти незаконних фінансових транзакцій і корупції", - додав він.

Як повідомлялося, в опублікованих у неділю документах панамської юридичної фірми Mossack Fonseca міститься інформація про причетність ряду світових лідерів до ухилення від сплати податків, відмивання грошей та інших махінацій з використанням офшорних схем. У документах фігурує, в тому числі, Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...