Круз і Сандерс перемогли у праймеріз в штаті Вісконсін

Середа, 6 квітня 2016, 06:04

Дональд Трамп, який претендує на висунення від Республіканської партії на пост президента США, програв Теду Крузу у праймеріз в штаті Вісконсін, а серед демократів переміг сенатор Берні Сандерс.

Результати підрахунку голосів опубліковані в The New York Times.

Сенатор від штату Техас Тед Круз після підрахунку більш ніж 50 % голосів набрав 50,7% голосів, а його суперник Дональд Трамп отримав майже на 20% менше – 32,8%.

Хілларі Клінтон випереджає Берні Сандерса за кількістю делегатів, які підтримують її, особливо суперделегатів, однак її суперник здобув перемогу в п'яти з шести попередніх демократичних голосувань, отримавши додатковий імпульс.

За результатами обробки 50% голосів у штаті Вісконсін Клінтон заручилася підтримкою 43% виборців, в той час як Сандерс обійшов її більш ніж на 10%.

Клінтон визнала поразку і привітала Сандерса з перемогою.

Як повідомляє Голос Америки, передвиборний штаб Круза сподівається, що перемога в штаті Вісконсін надає нові сили тим, хто виступає проти Трампа і позбавить його шансу на перемогу в боротьбі за офіційну номінацію від партії в липні.

На додаток до того, щоб зупинити просування Трампа до номінації, відібравши у нього делегатів, перемога Круза в Вісконсині буде сприяти подальшому підвищенню його статусу як головного конкурента Трампа. Це може створити умови для конфронтації у вигляді багатоетапного голосування на з'їзді республіканців у липні.

Президентські вибори пройдуть в США 8 листопада 2016 року. Попереднє голосування з відбору кандидатів від Демократичної та Республіканської партій проводиться в форматі праймеріз в 36 штатах, кокусів - в 14. Остаточно імена кандидатів будуть названі на партійних з'їздах, які відбудуться в кінці літа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...