Історію полону Савченко виклали в інфографіці

Середа, 6 квітня 2016, 11:41

Партія "Батьківщина" запустила сайт "Історія полону Надії Савченко", на якому відображено всі події, пов'язані з її незаконним ув’язненням у Росії.

Інформація на сайті доступна трьома мовами: українською, російською та англійською.

На ньому розміщено посилання на "список Савченко", першим номером у якому проходить президент Російської Федерації Володимир Путін.

Також на сайті можна простежити хронологію ув’язнення льотчиці й депутата Верховної Ради Надії Савченко від 17 червня 2014 року, коли її взяли в полон на Донбасі, і до нинішнього моменту, з фотографіями й відео.

"Ми відтворили історію полону людини, яка перебуває за ґратами, але душа якої вільна!", - говориться на сайті.

Про Савченко там сказано: "Герой України, військова, старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил України, делегат Парламентської асамблеї Ради Європи, народний депутат від партії "Батьківщина".

За словами соратників Савченко, вона "своєю мужністю щодня доводить усьому світу, що ні російський полон, ні моральний тиск, ні путінський режим не можуть зламати її".

Як відомо, 22 березня 2016 року Донецький райсуд Ростовської області РФ засудив льотчицю й депутата Верховної Ради України Надію Савченко до 22 років ув’язнення в колонії. 5 квітня вирок набув чинності.

Савченко заборонила захисту оскаржувати цей вирок, сподіваючись, що це пришвидшить її повернення в Україну.

6 квітня вона поновила сухе голодування, вважаючи, що з моменту набуття вироком чинності її мають повернути в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування