Окупанти не пропускають до Криму машини з кримськими номерами України

Середа, 6 квітня 2016, 12:14

Російські окупаційні правоохоронці не дозволяють автомобілям з кримськими українськими номерами в'їжджати на материкову Україну чи навпаки – з неї на півострів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав спікер Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Відтепер на материкову Україну вони не пропускають автомобілі на кримських українських номерах під керуванням громадян України, що зареєстровані в Криму. Більше того, вони і не дозволяють громадянам України, що зареєстровані в Криму, заїжджати на тимчасово окуповану територію на автомобілях на кримських номерах, мотивуючи це тим, що "у них був час перереєструватися", – написав він.

При цьому він додав, що деяких водіїв все ж пропускають, а деяких змушують оформлювати так званий тимчасовий ввіз, як при перетині кордону.

У середу Державна прикордонна служба повідомила, що на адмінмежі з Кримом з українського боку стоять вже 30 машин під управлінням громадян України, яких окупанти не пропускають в Крим.

Як відомо, раніше окупаційна влада Криму вимагала від водіїв перереєструвати автомобілі за російськими законами до 1 квітня. Після цього чиновники заявили, що водії, яких впіймають на українських номерах, матимуть 10 днів на їхню заміну.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...