Мін'юст поки не подавав РФ запит про звільнення Савченко

Четвер, 7 квітня 2016, 12:07

Міністерство юстиції поки не бере участь у переговорах з Росією про звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Проходить процес політичних переговорів. Мін'юст зараз в процесі переговорів з російською стороною не бере участь, переговори проходять на політичному і дипломатичному рівні", – сказав він.

Глава Мін'юсту пояснив, що юридична процедура, яку може застосовувати Міністерство юстиції для повернення Савченко – "це виключно екстрадиція".

Петренко зазначив, що дана процедура вимагає згоди особи, яка перебуває на іншій території або її родичів, або її захисників.

"На сьогоднішній день цей процес не запущений", – зазначив Петренко.

У свою чергу перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова повідомила "Українським новинам", що Мін'юст поки не подавав Мін'юсту Росії запит про передачу Україні Савченко в рамках конвенції про передачу засуджених осіб

Вона зазначила, що на даний момент проводяться переговори про можливе звільнення Савченко, тому ще зарано подавати запит про передачу її Україні в рамках даної конвенції.

Конвенція про передачу засуджених осіб передбачає, що громадяни країн-підписантів можуть бути передані своїй країні для відбування там покарання в разі винесення вироку судом іншої країни.

У свою чергу спікер українського МЗС Мар'яна Беца на своїй сторінці в Twitter повідомила, що, незважаючи на звернення України, до Савченко не пускають українського консула.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...