Лозінський вийшов із в'язниці за "законом Савченко"

Четвер, 7 квітня 2016, 12:22
Лозінський вийшов із в'язниці за законом Савченко

Колишній депутат Верховної Ради від БЮТ Віктор Лозінський, до якого суд застосував умовно-дострокове звільнення, вийшов з в'язниці.

Про це повідомив виконуючий обов'язки генпрокурора Юрій Севрук, передають Українські Новини.

"Вчора він вийшов", - сказав він.

За його словами, з боку держави ніяких питань вже до Лозінського немає, так як він виконав умови умовно-дострокового звільнення.

Як відомо, 6 квітня Апеляційний суд Київської області підтвердив законність умовно-дострокового звільнення Лозінського, засудженого за вбивство.

Бориспільський районний суд Київської області виніс це рішення 29 лютого.

Наприкінці січня Лозинський подав документи на перерахунок терміну за "законом Савченко". Його суть полягає в тому, що суди зобов'язані враховувати засудженим кожен день, проведений в слідчих ізоляторах, як два дні відбуття покарання.

Його клопотання було задоволено частково, в невідбутий термін зараховані 4 роки і 36 днів (суд останньої інстанції засудив Лозінського до 10 років в'язниці).

16 червня 2009 року в результаті зіткнення на території мисливських угідь з Лозінським, а також колишніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським був убитий Валерій Олійник.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування