Через Авдіївку на Донбасі потрібні "дзеркальні" патрулі ОБСЄ - СЦКК

Субота, 9 квітня 2016, 10:41

Задля деескалації загострення ситуації українська сторона СЦКК закликає відновити практику щоденного направлення чотирьох "дзеркальних" патрулів ОБСЄ до ключових точок у районі Авдіївки

Про це заявив прес-офіцер української сторони СЦКК Василь Лабай.

За даними штабу, впродовж останнього тижня, починаючи з 2 квітня, відбулося значне загострення ситуації в районі Авдіївки.

"Наразі це найнебезпечніша точка в зоні АТО. Цинічно порушуючи мінські домовленості, бойовики НЗФ з окупованих територій (із Ясинуватої, Мінерального, Яковлівки та Крутої Балки) систематично обстрілюють з важкого озброєння район "промзони", - зазначили в СЦКК.

За даними офіцерів-спостерігачів української сторони СЦКК, які знаходяться у безпосередній близькості від лінії зіткнення сторін, впродовж тижня в районі авдіївської "промзони" бойовики НЗФ випустили у бік сил АТО 584 снаряди та міни, а саме 32 снаряди із танка, 16 – із артилерійських систем калібра 122мм, 131 міну калібра 120мм та 405 – калібра 82мм.

Загалом за тиждень район Авдіївки із застосуванням важкого озброєння було обстріляно 98 разів.

"Українська сторона розцінює нарощування обстрілів по позиціях ЗСУ  у районі Авдіївки з боку бойовиків як пряме порушення домовленостей за Мінськими угодами та закликає відновити запропоновану українською стороною СЦКК практику щоденного направлення чотирьох "дзеркальних" патрулів ОБСЄ до ключових точок у районі Авдіївки-Ясинуватої, що дозволить здійснювати об’єктивний контроль ситуації та оперативно реагувати на порушення режиму припинення вогню",- йдеться у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...