У Криму перенесли суд над активістом Євромайдану

Субота, 9 квітня 2016, 12:28

Київський районний суд Сімферополя переніс засідання у справі Андрія Коломійця, якого російські правоохоронці звинувачують у замаху на вбивство двох співробітників "Беркута" під час Революції Гідності у Києві взимку 2014 року.

Про це 9 квітня пише Крим. Реалії з посиланням на Центр журналістських розслідувань

За даними правозахисників, засідання перенесли через неявку адвоката обвинуваченого. Коломійця на засіданні також не було.

Наступне засідання у справі призначили на 14:00 14 квітня. 

Раніше правозахисники повідомляли, що Андрій Коломієць, який зараз перебуває в СІЗО Сімферополя анексованого Криму, відчуває тиск із боку своїх сусідів по камері.

Коломієць  був заарештований у Кабардино-Балкарії в Росії 15 травня 2015 року  та вивезений до Криму, з 13 серпня 2015 року перебуває у СІЗО Сімферополя.

Раніше Андрій Коломієць повідомляв правозахисникам, що до нього застосовувались тортури на Північному Кавказі одразу після затримання.

За версією російського слідства, Коломієць, будучи членом "екстремістської організації "Українська повстанська армія" (УПА), під час масових заворушень у Києві в січні 2014 року здійснив замах на життя двох співробітників кримського спецпідрозділу "Беркут", закидавши їх пляшками із запальною сумішшю.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News