Росіянин-фігурант справи "2 травня" в Одесі оголосив голодування

Субота, 9 квітня 2016, 15:36
Росіянин-фігурант справи 2 травня в Одесі оголосив голодування
dumskaya.net

Обвинувачений у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі росіянин Євген Мефедов оголосив сухе голодування.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", до такої форми протесту Мефедов вдався у зв'язку з тим, що суд продовжив йому утримання під вартою на 25 днів.

Обвинувачений заявив, що буде голодувати до моменту звільнення.

У свою чергу колегія Малиновського районного суду Одеси ухвалила рішення продовжити Мефедову термін утримання під вартою у зв'язку з тим, що головний свідок звинувачення Олександр Посміченко заявив про готовність дати свідчення, і суд врахував доводи прокуратури про те, що Мефедов може чинити на нього тиск.

У своїй заяві Посміченко заявив, що раніше відмовлявся від свідчень через те, що на нього тисли інші звинувачені.

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані й умисно сплановані.

У судовому розслідуванні на сьогодні перебуває щонайменше 4 кримінальні провадження щодо підозрюваних у скоєнні злочинів 2 травня 2014 року в Одесі.

Найбільш резонансна - справа щодо злочинів, здійснених на Грецькій площі в Одесі, де відбулися перші зіткнення проукраїнських і проросійських активістів. На лаві підсудних у цій справі - понад 20 осіб, в т.ч. два громадянина Росії (всі - учасники антиМайдан). Частина з них міститься в СІЗО, частина - під домашнім арештом.

Малиновський райсуд Одеси нині розглядає одну з найбільш резонансних справ щодо подій 2 травня 2014 року в Одесі (в частині подій на Грецькій площі).

Справа про події в Будинку профспілок, де загинула велика частина загиблих, і в якій понад 100 підозрюваних, досі не передана до суду.

Представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін проводив паралель між справою українки Надії Савченко в РФ і справою Євгена Мефедова (Нєфєдова) в Україні, порівнюючи поведінку підсудних і їхніх адвокатів не на користь Савченко.

За твердженням Маркіна, Мефедова схопили в Одесі випадково і він до сутичок не причетний.

У грудні 2015 року Мефедов пробував перерізати собі вени після судового засідання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування