Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський обмудсмен поїде до Криму вивчати "проблемні питання"

Неділя, 1 травня 2016, 10:47

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова планує 11 травня відвідати анексований Росією Крим, щоб вивчити проблемні питання регіону.

Про це вона заявила в ефірі радіостанції "Ехо Москви", пише Крим. Реалії

Омбудсмен має намір також вивчити роботу громадських наглядових рад, питання захисту неблагополучних сімей.

Коментуючи питання про те, чи займеться вона темою захисту прав кримських татар, Москалькова зазначила, що у Криму "великий комплекс інших питань". При цьому вона зазначила, що тема кримських татар є серед п'яти пунктів проблемних питань.  

Депутат Держдуми Тетяна Москалькова стала уповноваженим з прав людини в Росії, замінивши на посту омбудсмена Еллу Памфилову, яка у березні очолила Центральну виборчу комісію.

Як відомо, у звіті правозахисної організації Human Rights Watch зазначалося,  що російська влада створила атмосферу страху і репресій в анексованому Криму, а люди, які не прийняли російське громадянство, піддаються дискримінації на півострові.

26 квітня кримський "суд" заборонив діяльність Меджлісу, що ініціювала скандально відома ставлениця Кремля на посаді "прокурора Криму" Наталія Поклонська. Формальним приводом для відповідного позову стало звернення п'яти "кримськотатарських організацій".

18 квітня Мін’юст Росії вніс Меджліс кримськотатарського народу в перелікгромадських і релігійних об'єднань, діяльність яких зупинено в РФ "у зв'язку зі вчиненням ними екстремістської діяльності".

Цей крок засудили Україна, низка міжнародних організацій і правозахисників.

Кримські татари вважають це переслідуванням і обмеженням прав корінного народу Криму за прихильність кримських татар ідеї Криму у складі України і спротив російській анексії.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що питання про заборону діяльності Меджлісу кримських татар на півострові є "внутрішньоросійським питанням", і Росія не збирається дослухатися до "рекомендацій" ззовні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...