Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іслямов виступив за створення кримськотатарської армії

Неділя, 1 травня 2016, 12:05

Після заборони діяльності Меджлісу на півострові кримськотатарський народ усвідомлює необхідність створення власної армії.

Про це у коментарі "Крим.Реалії" заявив голова штабу акції з блокади Криму Ленур Іслямов. 

"Можливо, зараз кримськотатарський народ зрозуміє, що все-таки треба створювати власну армію. У нас є політичні свої сили, у нас є депутати Верховної Ради, але в нас немає власної армії. Тому ми повинні зробити так, щоб у нас була армія, у складі України, в особі батальйону Номана Челебіджихана", - зазначив Іслямов.

Він також висловив думку, що після заборони Меджлісу "тепер (російська влада Криму) зможе будь-якого кримського татарина оголошувати екстремістом".

Як відомо, 26 квітня кримський "суд" заборонив діяльність Меджлісу, що ініціювала скандально відома ставлениця Кремля на посаді "прокурора Криму" Наталія Поклонська. Формальним приводом для відповідного позову стало звернення п'яти "кримськотатарських організацій".

18 квітня Мін’юст Росії вніс Меджліс кримськотатарського народу в перелікгромадських і релігійних об'єднань, діяльність яких зупинено в РФ "у зв'язку зі вчиненням ними екстремістської діяльності".

Цей крок засудили Україна, низка міжнародних організацій і правозахисників.

Кримські татари вважають це переслідуванням і обмеженням прав корінного народу Криму за прихильність кримських татар ідеї Криму у складі України і спротив російській анексії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування