У Кличка знайшли цапа-відбувайла за паркінг на Михайлівській

Неділя, 1 травня 2016, 12:33

Заступника директора Департаменту будівництва та житлового забезпечення Олександра Яструбенка, який відповідав за підготовку проекту розпорядження про паркінг під Михайлівською площею, притягнуть до відповідальності.

Про це заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє сайт міської влади.

Чиновника покарають за те, що не передбачив громадського обговорення та погодження з ЮНЕСКО у проекті розпорядження.

"Я підписав негативний відгук щодо роботи першого заступника директора Департаменту будівництва та житлового забезпечення Олександра Яструбенка, який відповідав за підготовку зазначеного проекту розпорядження. Цей проект підготовлено передчасно і нефахово, у ньому не передбачено громадського обговорення та погодження з ЮНЕСКО", – сказав Бондаренко.

Як відомо, Київ має проблему із паркуванням транспортних засобів. Наразі міська влада розглядає низку варіантів будівництва підземних паркінгів на 9 площах столиці, зокрема, і на Михайлівській.

У лютому радник мера Києва Павло Рябікін завив "Українській правді. Київ", що столична влада обговорює можливість облаштування підземних паркінгів під Михайлівською та Європейською площами у рамках Концепції розвитку єдиного паркувального простору у Києві.

Він висловив переконання, що якщо оці 2 проекти колись втілять в життя, то центр міста буде забезпечений місцями для паркування авто.

Згодом мер Києва заявив, що міська влада має намір облаштувати підземний паркінг на Європейській площі до кінця 2016 року.

На початку квітня Кличко запевнив, що столична влада не збирається приватизовувати Михайлівську площу, а чутки про це – провокація.

14 квітня депутати Київради підтримали виділення з бюджету міста 100 тисяч гривень на проектні роботи з будівництва підземного паркінгу під Михайлівською площею в буферній зоні Софії Київської. Активісти виступають категорично проти паркінгу у цьому місці. 

24 квітня на Михайлівській площі пройшла акція, під час якої місцеві активісти розпитали звичайних киян, на що б вони витралили 2,3 мільярда гривень, запланованих на паркінг під Михайлівською площею.

Ідею будівництва паркінга під Михайлівською площею не підтримав ніхто. 

Українська правда. Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування