Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура активізувала розслідування проти "ЦПК"

Середа, 11 травня 2016, 15:48
Генпрокуратура активізувала розслідування проти ЦПК
FB Vitaliy Shabunin

Генеральна прокуратура України продовжує переслідувати активістів з "Центру протидії корупції".

Про це заявили активісти "Центру протидії корупції".

Так, слідчі Департаменту з розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності ("департамент Кононенка-Грановського") вчергове звернулися до Печерського суду за дозволом на доступ "до речей та документів організації".

Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

"Ми не знаємо, до якої конкретно інформації намагаються отримати доступ слідчі ГПУ, оскільки вони вже отримали документи з банку та з декількох міністерств. Всі ці дії - спроби заблокувати нашу роботу", - заявила юрист "ЦПК" Олена Щербан.

"Центр протидії корупціі" вважає дії прокурорів та слідчих незаконними, а тому юристи Центру звернулися із заявою про злочин в ГПУ. "Утім, ГПУ відмовилася реєструвати скаргу і активісти оскаржили бездіяльність прокурорів в Печерському суді. Там за скаргою активістів засідання і досі не призначили", - заявили в "ЦПК".

Як відомо, 22 березня Печерський райсуд Києва надав слідчим Генпрокуратури доступ із правом вилучення речей і документів Центру протидії корупції, а також документів, які становлять банківську таємницю.

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування