Суд дав два роки умовно податківцю, що тисла на бізнес Порошенка

Середа, 11 травня 2016, 18:26

Cолом'янський суд Києва присудив два роки випробувального терміну податківцю Київщини, яка організувала тиск на бізнес Петра Порошенка під час президентства Януковича.

Про це свідчить судове рішення від 28 квітня 2016 року, розміщене у Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Перша інстанція".

Як пише видання, обвинувачена провину визнала повністю, щиро розкаялася. Суд визнав її винною і засудив до позбавлення волі на п'ять років. Проте суддя замінив тюремне ув'язнення.

З судових матеріалів випливає, що підсудна з травня 2013 року обіймала посаду начальника управління податкового контролю та митного аудиту ГУ Міндоходов в Київській області.

У липні 2013 року її викликав начальник Управління податкового аудиту Міністерства доходів і зборів, давши вказівку терміново тиснути на підприємства ТОВ "Розподільчий центр "Плюс" і ТОВ "Кондитер-транс", бенефіціаром яких є нинішній президент Петро Порошенко. Мета пресингу – зупинити діяльність фірм.

Їй запропонували проведити ревізії та "виявляти" порушення при проведенні експортних фінансово-господарських операцій. Як пише видання, обвинувачена сперечатися з керівництвом не стала і передала незаконну вказівку по організації перевірок цих фірм посадовцям Переяслав-Хмельницької ОДПІ.

Пізніше вона наполягала, що "порушення" слід знайти. Зокрема, вимагала визнати операції цих фірм з "Кондитерською корпорацією "Рошен" з купівлі-продажу кондитерських виробів "спрямованими виключно на мінімізацію податкових зобов'язань підприємства".

Також, вона надала підопічним план-опис псевдо порушень шаблонної форми при проведенні перевірок. Згодом узгодила фіктивні акти перевірок, котрі засвідчили "порушення" заниження зазначеними компаніями податкових зобов'язань.

На підставі цих актів ці дві фірми змусили додатково сплатити ПДВ на загальну суму близько 30 млн грн і ще 6 млн грн перерахувати у вигляді штрафних санкцій.

У 2014 р київський окружний адмінсуд визнав протиправними і скасував податкові повідомлення-рішення. Кримінальне провадження було відкрито 18 вересня 2015 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування