Штайнмайєр вважає, що без компромісу виборів на Донбасі не буде

Середа, 11 травня 2016, 21:50
Штайнмайєр вважає, що без компромісу виборів на Донбасі не буде

Організація місцевих виборів на Донбасі є однією з першочергових задач.

Про це йдеться в заяві глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра за підсумками зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" (Україна, Росія, Німеччина, Франція) у Берліні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується важливого питання самих місцевих виборів, то очевидно, що дуже важко домогтися прогресу", - наголошується в заяві.

За словами Штайнмайєра, "залишається багато відкритих питань" щодо забезпечення безпеки на місцевих виборах, проте учасники переговорів обговорили пропозиції ОБСЄ з цього приводу і домовилися далі працювати в тому ж напрямку.

Згідно із заявою, учасники переговорів змогли "сьогодні в перший раз" внести конкретні пропозиції для місцевого виборчого законодавства.

"І ми доручили контактній групі продовжити обговорення на основі української концепції з російськими пропозиціями", - також говориться в заяві.

Водночас міністр підкреслив, що "без компромісу сторін, прогресу не буде".

Як відомо, 11 травня, за словами глави українського МЗС у ході зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина, Росія) у Берліні не вдалося досягти консенсусу з Кремлем щодо умов для проведення виборів на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування