Російська сторона уникає обговорень про контроль на кордоні - Зеркаль

Четвер, 12 травня 2016, 02:05

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров відмовився обговорювати триступеневий план української сторони щодо організації низки баз для СММ, за яких можна буде контролювати кордон.

Про це сьогодні в ефірі "5 каналу" повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

Ідеться, зокрема, про забезпечення розміщення відповідного обладнання, аби мати змогу контролювати точки ризику - автомобільні та залізничні шляхи. 

"Наша позиція була підтримана з боку Німеччини і Франції. Звичайно що Лавров був неготовий обговорювати посилення. Він говорив про те, що можливо треба посилити, водночас мова не йшла про кордон. Вони весь час уникають того, щоби вести дискусію щодо кордону, вони переводять це все в іншу площину", - розповіла вона. 

Як відомо, 11 травня, за словами глави українського МЗС у ході зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина, Росія) у Берліні не вдалося досягти консенсусу з Кремлем щодо умов для проведення виборів на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування