Порошенко про прокуратуру: у Луценка повністю розв'язані руки

П'ятниця, 13 травня 2016, 12:11

Президент Петро Порошенко запевняє, що новопризначений генеральний прокурор Юрій Луценко не має жодних зобов'язань і володіє всіма важелями для радикального оновлення прокуратури.

Про це він сказав у п'ятницю в будівлі ГПУ, представляючи співробітникам відомства нового генерального прокурора .

"Ви нікому і нічим не зобов'язані: ані уряду, ані парламенту, ані будь-якій аполітичній силі. У вас повністю розв'язані руки", – зазначив Порошенко, звертаючись до Луценка.

"Його велика політична вага, я впевнений, чітко дозволяє йому сказати "ні" будь-якій політичній фігурі", – висловив упевнення президент.

Порошенко висловив сподівання, що за допомогою позасистемних сил вдасться змінити прокуратуру відповідно до очікувань українського суспільства:

"Знаю про настрої в ГПУ. Знаю, що багато хто не аплодує моєму рішенню. Це необхідний крок для підвищення довіри до прокуратури", – зазначив глава держави.

Порошенко висловив сподівання, що за допомогою позасистемних сил вдасться змінити прокуратуру відповідно до очікувань українського суспільства.

Як повідомлялося, 12 травня Верховна Рада 264 голосами підтримала подання президента Петра Порошенка про призначення лідера фракції БПП Юрія Луценка генеральним прокурором.

Для цього депутати ухвалили відповідний закон, який дозволяє займати цю посаду особі без юридичної освіти.

Про ці події "Українська правда" писала в матеріалі "Прокурорський бліцкриг".

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування