ЦВК вимагає змінити під себе закон про публічні закупівлі

П'ятниця, 13 травня 2016, 15:48

Центральна виборча комісія звернулася до Верховної Ради з проханням внести зміни у закон "Про публічні закупівлі", щоб не поширювати його на виборчий процес.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

ЦВК зазначає, що нинішня редакція закону "Про здійснення державних закупівель" передбачає непоширення тендерних процедур для закупівлі товарів, робіт і послуг для підготовки і проведення виборів і референдумів, а натомість такі закупівлі регулюються низкою інших законів про вибори.

Однак закон "Про публічні закупівлі", який замінить вищевказаний закон з 1 серпня, такої норми не містить і передбачає застосування тендерних процедур і при "виборчих" закупівлях.

У ЦВК вважають це недопустимим.

"Зважаючи на швидкоплинність виборчого та референдумного процесів, довготривалість строків виготовлення, поставки товарів, виконання робіт і надання послуг, здійснення таких закупівель для підготовки та проведення виборів і референдумів в Україні, а також закупівлі послуг з підтримки, обслуговування та модифікації Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори" відповідно до закону не вбачається можливим", – заявили у відомстві.

У ЦВК вважають, що тендерні закупівлі ставлять під загрозу організацію виборів і референдумів в Україні, через що звернулися до Ради з проханням змінити закон.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News