ЄС буде складно знайти єдину позицію щодо санкцій проти РФ - Штайнмаєр

Неділя, 15 травня 2016, 15:43
ЄС буде складно знайти єдину позицію щодо санкцій проти РФ - Штайнмаєр

Всередині Європейського союзу зростає кількість противників продовження санкцій проти Росії.

Про це сказав міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв'ю виданню Der Tagesspeigel.

"Ми відзначаємо, що опір проти продовження санкцій всередині ЄС зростає і порівняно з минулим роком буде складніше знайти єдину позицію. Але незважаючи на те, що це буде важко, ми повинні будемо прагне до цієї єдиної позиції", - сказав Штайнмаєр.

За словами німецького міністра, великі промислово розвинені країни зацікавлені в тому, щоб Росія повернулася в коло G8, коли виконає Мінські домовленості.

"Саме в часи кризи важливі формати, в яких ми будемо долати загальне беззаконня, і за важливо завжди повернутися за стіл переговорів. Немає ніяких переконливих історичних прикладів того, що ізоляція приносила б нам миру у всьому світі", - сказав він.

Штайнмаєр відзначив, що Захід має різний досвід з Росією: з одного боку анексія Криму та дестабілізація на Сході України, що суперечить міжнародному праву. В той же час Росія зробила свій внесок в успіх переговорів навколо іранської ядерної програми.

"Хто має хоч трошки реалізму розуміє: ми потребуємо Росії для врегулювання великих міжнародних гарячих точок. У Сирії це вже стало само собою зрозумілим. І я насмілюся передбачити, в зусиллях по стабілізації ситуації в Лівії нам теж треба буде підключити Росію", - додав він.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News