Швеція запропонувала Україні допомогу в організації Євробачення

Понеділок, 16 травня 2016, 08:27

Швеція запропонувала допомогти Україні в організації проведення пісенного конкурсу Євробачення у 2017 році.

Про це заявила міністр культури і демократії Швеції Аліс Ба Кунке під час зустрічі  з українським міністром культури Євгеном Нищуком, передає прес-служба Мінкульту.

Міністр привітала Україну з перемогою на пісенному конкурсі "Євробачення-2016" та запропонувала всебічну допомогу в організації на належному рівні конкурсу, що за правилами наступного року відбудеться в Україні.

Крім того, швецька міністр підкреслила свою готовність до співпраці з Україною та наголосила – Швеція готова направити до України своїх спеціалістів задля впровадження в українських реаліях їх нововведень, які вже отримали позитивний резонанс.

"Я, звісно, як Міністр підтримую музеї та театри, - зазначила пані Кунке, але також ми на державному рівні підтримуємо незалежних артистів, активну громадськість. Навіть таких, що можуть нас критикувати. Часом це може стосуватися навіть їх виживання чи створення умов для творчості. Така підтримка для них часом дуже важлива, нам же, як державному органу, це дає можливість розширити наші діапазони співпраці, а мистецтву – бути ще більш широко розповсюдженим", - сказала вона.

Також Аліс Ба Кунке висловила свою стурбованість подіями на Сході України та активізацією роботи спецслужб певних країн, що всіляко намагаються дискредитувати Україну, втім підкреслила – попри все шведська сторона готова до активної співпраці. 

Як відомо, у суботу у Стокгольмі на конкурсі Євробачення перемогу здобула Україна з піснею у виконанні Джамали про депортацію кримських татар "1944". 

Три українських міста вже заявили про бажання прийняти у себе європейський пісенний конкурс "Євробачення-2017".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News