Кононенко розповів, що офшори перетворять на КІКи

Понеділок, 16 травня 2016, 11:52

У даний час працює робоча група, яка розробляє механізм роботи з офшорами та деофшоризації.

Про це у понеділок під час засідання погоджувальної ради парламенту заявив перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко, який зараз виконує обов'язки керівника фракції.

Він нагадав, що створення цієї робочої групи ініціював президент Петро Порошенко, а очолює її депутат від БПП, голова податкового комітету Ніна Южаніна. За його словами, наразі ця група напрацьовує необхідні законопроекти, які незабаром надійдуть до парламенту.

"Ключове питання цих законопроектів – це визначення терміну, який вже існує в багатьох країнах світу, так званої КІК – контрольованої іноземної компанії і врегулювання питання щодо володіння громадянами країни такою компанією. Ключове питання – це не те, чи є у громадянина України закордонна компанія, чи її немає. А ключове питання, чи податки від діяльності такої компанії платилися в Україні", – заявив він.

Кононенко додав, що БПП готова підтримати створення тимчасової слідчої комісії щодо офшорів, створення якої вимагає опозиція і пообіцяв надати пропозиції щодо цієї комісії вже у понеділок ввечері, а у вівторок – голосувати за це питання.

Як відомо, раніше Нацбанк повідомив, що президент Петро Порошенко не отримував ліцензію для іноземних інвестицій, які він здійснював, створюючи власні офшори. За словами депутата від "Батьківщини" Ігоря Луценка, це свідчить про грубе порушення закону президентом.

Олег Шанковський, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування