Порошенко наполягає на збройній місії ОБСЄ на Донбасі

Понеділок, 16 травня 2016, 16:34

Президент Петро Порошенко зробив особливий акцент на необхідності продовження санкцій проти Росії у зв'язку з невиконанням нею "мінських домовленостей".

Про це він сказав під час зустрічі з послами "Великої сімки" акредитованими в Україні, інформує прес-служба глави держави в понеділок.

Президент відзначив, що в останні дні спостерігається тенденцію до загострення з боку проросійських бойовиків, за що несе повну відповідальність Росія. 

Послам G7 були надані вичерпні факти порушень з боку РФ, присутності російських військ на окупованому Донбасі та продовження відправки військ та зброї з боку Росії на окуповані території.

При цьому Порошенко висловив думку, що санкції є "ефективним інструментом" та "мотивуючим фактором", який спонукатиме Росію виконувати "мінські угоди".

Президент знову наголосив на важливості запровадження збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі, "яка є критично необхідною для політичної врегулювання ситуації", та закликав країни G7 підтримати цю ініціативу України.

"Лише при наявності безпекових передумов, прогресу в запроваджені збройної поліцейської місії ОБСЄ, сталого припинення вогню, відведення артилерії та важкої техніки, відведення Росією окупаційних військ, звільнення усіх заручників, ми можемо говорити про політичні механізми", - наголосив президент, говорячи про перспективи мирного врегулювання ситуації на сході України.

Глава держави також звернувся до послів G7 з проханням посилити тиск на Росію щодо негайного звільнення Надії Савченко та інших ув’язнених, які незаконно утримуються в цій країні.

Про те, чи реально домовитися про ключові деталі щодо поліцейської місії ОБСЄ раныше писала "Європейська правда".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News