Ще кілька російських держбанків зібралися покинути Україну

Середа, 18 травня 2016, 03:14

Російські державні банки через політичну обстановку шукають можливість продати свої дочірні підприємства в Україні.

Про це пише газета "Коммерсант".

Так, покинути український ринок збираються "Сбербанк", ВТБ і "Внешэкономбанк". Джерела видання повідомили, що "Сбербанк" вів переговори про продаж своєї "дочки", проте вони не увінчалися успіхом. Проте співрозмовник видання вказав, що банк продовжує шукати покупця.

Як повідомлялося, "ВТБ Банк", з більшою ймовірністю продасть свій український бізнес, ніж продовжить його розвивати, оскільки не бачить жодних можливостей для розвитку в країні.

"Що стосується України, ми там несемо істотні втрати. Ми не бачимо там великих можливостей як економічних, так і політичних. Я думаю, якби нам випав такий шанс, ми б навіть продали цей бізнес, ніж збільшували б його або зберігали, тому що ми не бачимо там ніяких можливостей", - сказав глава ВТБ Андрій Костін аналітикам на "Дні інвестора" в Лондоні.

За інформацією видання, покупця на дочірній "Промінвестбанк" шукає і ВЕБ.

При цьому газета зазначає, що раніше російські держбанки не повідомляли про плани продажу своїх дочок.

Експерти видання не бачать серйозних протиріч між поліпшенням ситуації в Україні і бажанням держбанків продати активи.

"Повідомлення про можливий вихід російських банків з українського ринку диктуються інерцією прийняття рішень в першу чергу, і тільки в другу чергу - реальною необхідністю", - заявив керуючий партнер FinPoint Сергій Будкін. За його словами, необхідність скоріше обумовлена ​​політичним фактором, оскільки "бути бізнесом з російським капіталом, а тим більше банком в Україні зараз вкрай дискомфортно".

Водночас, порівнюваний за масштабами банк в Україні є і у "Альфа-груп. Втім, на відміну від російських держбанків, "Альфа-груп" не шукає виходу з українського ринку, а нарощує свою присутність, купуючи у Unicredit Group Укрсоцбанк і, за інформацією видання, розглядаючи інші активи для придбання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування