Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власник Intraco стверджує, що компанія не обслуговувала Порошенка

Середа, 18 травня 2016, 13:59

Власник офшорної компанії Intraco, заступник гендиректора Roshen Сергій Зайцев стверджує, що компанія ніколи не надавала послуг президенту Петрові Порошенку.

Про це йдеться у його інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому він додав, що Порошенко літав літаками австрійської компанії GB Park, яка також належить Зайцеву.

"Intraco ніколи не надавала послуг Порошенку. Петро Олексійович раніше користувався послугами GB Park, але не так часто, як, напевно, хотілося б мені. Платив і літав, як всі. Гадаю, ні в кого не виникає сумнівів, що Порошенко може собі це дозволити", – сказав він.

Зайцев додав, що в останній раз Порошенко літав рейсом цієї компанії після обрання президентом, але до інавгурації.

Він запевнив, що не створював компанії в інтересах Порошенка.

"Відповідаю: ні, неправда. Якщо по-простому, у мене були, є і, дасть Бог, будуть власні бізнес інтереси і проекти, під які я створював різні компанії. З іншого боку, я дуже давно знайомий з Петром Олексійовичем: на початку дев'яностих у нас були деякі спільні ініціативи, багато років я відповідаю за зовнішньоекономічний блок (закупівлі сировини) на Roshen і є міноритарним акціонером підприємства. Ось і весь зв'язок з Петром Порошенком, до того ж до того, як він став президентом", – заявив він.

Зайцев знову заявив, що компанія Intraco не торгувала з "Газпромом", а лише двічі заправила літак в Москві у "Газпромнефть-Аэро-Шереметьево", оскільки інших компаній там немає.

Також він заявив, що зареєстрував свої компанії в офшорі, оскільки вести такий бізнес з України вкрай невигідно.

"Мої компанії купують товар у іноземних постачальників і продають іноземним покупцям. З точки зору логістики дуже часто товар навіть і не наближається до українського кордону. Навіщо мене в такому випадку пояснювати українським бюрократам, що це за товар, чому я не повинен проводити митне очищення і не маю ГТДшок. Набагато простіше вести цей бізнес з іноземної юрисдикції", – розповів він.

Журналіст не запитав у Зайцева про гроші, які компанія Intraco, згідно з даними ЗМІ, переказувала дочці "сірого кардинала" Порошенка – Ігоря Кононенка.

Інформація про цей офшор і відношення до нього Кононенка і Порошенка з'явилася ще в минулому році. Тоді мова йшла про те, що компанія перераховувала валюту дочці Кононенка, оплачувала приватний літак, яким користувався Порошенко, а також займалася відмиванням грошей.

Про те, що компанія належить Зайцеву, стало відомо з другої хвилі публікації "панамських" документів. Після цього Зайцев вже давав коментар, в якому спростував торгівлю з "Газпромом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування